Surówka od chińczyka

4.49 (182 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

słodko-kwaśna zalewa i chrupiąca kapusta smakują super

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1/2 główki białej kapusty
    2 marchewki
    2 łyżeczki sosu sambal oelek
    2 łyżki sezamu

    ZALEWA

    1 szklanka oleju
    0,5 szklanki octu 10 %
    0,5 szklanki cukru
    2/3 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka od chińczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na zalewę przełożyć do małego garnka. Zagotować i ostudzić. Kapustę poszatkować. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Razem z sosem sambal oelek i sezamem dodać do kapusty. Wszystko zalać ostudzoną zalewą. Wymieszać. Przełożyć do pojemnika i zamknąć. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować