Sufleciki czekoladowe

5 (199 ocen)

mięciutkie i puszyste

Składniki:

  • 200 g masła
    2 tabliczki mlecznej czekolady
    4 jajka + 3 żółtka
    1 łyżka cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    160g mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    dekoracja:

    cukier puder
    12 wiśni kandyzowanych
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Suflet Babeczki

Sufleciki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło z czekoladą rozpuszczamy w naczyniu nad parą.
    Jajka z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym miksujemy na puszystą masę. Zmniejszamy obroty robota i miksując powolutku, cienkim strumieniem wlewamy masę czekoladową. Po połączeniu się wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy na gładką masę.
    Kokilki smarujemy masłem i wysypujemy mąką. Wlewamy masę czekoladową do 3\4 wysokości kokilki. Pieczemy 20-25 minut w temp. 220st.

Porady

Z tej ilości wyszło mi 12 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Czekolada mleczna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować