Strucla drożdżowa jak pizza

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu!

  • 30 min

Składniki:

  • Nadzienie:
    20dag salami lub innej wędliny pokrojonej w plasterki
    100g pieczarek
    150g sera żółtego
    Cebula
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego

    Ciasto drożdżowe:
    200g mąki
    40g margaryny
    30g drożdży
    1/3 szklanki mleka
    1 jajko
    0,5 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pizza

Strucla drożdżowa jak pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nadzienie: Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Pieczarki obrać i pokroić w dość grube talarki. Przesmażyć na odrobinie tłuszczu do odparowania wody. Ostudzić. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
  • 2. Ciasto drożdżowe: Margarynę roztopić i lekko schłodzić. Drożdże rozetrzeć z cukrem i wlać do nich ciepłe mleko. Połączyć z pozostałymi składnikami. Zarobić elastyczne ciasto, podsypując w razie konieczności mąką. Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. Po tym czasie ciasto ponownie wyrobić i rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x40cm. Posmarować go przecierem zostawiając po bokach wolne marginesy. Nałożyć wędlinę, pieczarki całość posypać serem i cebulą. Ciasto delikatnie zwinąć w roladę. Zostawić w ciepłym miejscu do podrośnięcia na ok. 15 minut. Piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować