Stek z tuńczyka z penne pesto

0 (0 ocen)

Zamarynowany w bazyliowej zalewie stek w połączeniu z makaronem z bazyliowym pesto to wykwintne a jednocześnie bardzo proste i szybkie danie.

Składniki:

  • 2 steki z tuńczyka
    2 łyżki oliwy z oliwek
    bazylia
    pieprz
    sól
    300g makaronu penne
    3 łyżki pesto bazyliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Stek z tuńczyka z penne pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka osusz ręcznikiem papierowym, dopraw solą, pieprzem najlepiej młotkowanym i bazylią. Skrop oliwą w oliwek i odstaw do lodówki na 20 min.
  • 2. Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedż i jeszcze gorący wymieszaj z pesto bazyliowym.
  • 3. Rozgrzej dobrze patelnie grillową, smaż tuńczyka z obu stron po 2-3 min. Podawaj z przygotowanym makaronem z pesto.

Porady

Stek z tuńczyka należy smażyć bardzo krótko, tak aby środek pozostał różowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Steki Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować