Stefania na zimno

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polecam to ciasto na podwieczorek.

Składniki:

  • ● 1 litr mleka
    ● 1 szkl. cukru
    ● kostka margaryny
    ● 1 szkl. kaszy manny
    ● 2 łyżki kakao
    ● op. cukru waniliowego
    ● 4 paczki herbatników
    ● 2 łyżki wiórków kokosowych
    ● polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Stefania na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, margarynę, cukier
    i cukier waniliowy zagotowujemy.
    Dodajemy kaszę.
    Gdy zgęstnieje, wsypujemy
    kakao. Mieszamy.
  • 2. Blachę wykładamy połową
    herbatników. Wylewamy
    gorącą masę. Przykrywamy
    warstwą herbatników. Pokrywamy
    polewą i posypujemy
    wiórkami. Chłodzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować