Stefania

5 (175 ocen)

  • 2 godz.

Z przepisu mojej mamy, ostatnio postanowiłam je zrobić, pamiętam ten czas jak mama robiła to ciasto, byłam taka mała:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 litr mleka
    1 szklanka kaszy manny
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki kakao
    1 kostka margaryny
    6 opakowań herbatników

    Polewa i dekoracja:
    2 czekolady mleczne
    200g orzechów włoskich
    1 paczka kolorowych cukierków dekoracyjnych
    3 łyżki mleka

Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Stefania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę o wymiarach 36 cm x 25 cm wykładamy herbatnikami.
  • mleko 2. Mleko ( 3 szklanki), margarynę, cukier, cukier waniliowy zagotować. W
    4 szklance zimnego mleka rozrobić kakao tak żeby nie było grudek. Następnie do gotującego się mleka po trochu wsypywać kaszę mannę i na końcu wlać mleko wymieszane z kakao, cały czas mieszając.
  • układamy herbatniki 3. Gorącą masę wylać na blachę i przykryć drugą warstwą herbatników.
  • rozpuszczamy czekolade 4. Czekoladę rozpuścić w rondelku dodając 3 łyżki mleka, polać ciasto, udekorować kolorową posypką i ułożyć orzechy włoskie.
  • smacznego:0 5. smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować