Spaghetti z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę.W garnku rozgrzewamy olej,wrzucamy cebulę i czosnek,chwilę przesmażamy cały czas mieszając.
2.Soczewicę płuczemy zimną wodą, osączamy dokładnie i wsypujemy do smażonej cebuli,następnie wlewamy połowę gorącego bulionu i gotujemy do miękkości cały czas mieszając,w razie potrzeby dolewamy pozostały bulion.
3.Gdy wszystkie składniki będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy,zioła prowansalskie,przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem,smażymy do wyparowania całego płynu i zgęstnienia.
4.Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy,następnie odcedzamy.
Natkę pietruszki płuczemy i osuszamy,następnie drobno siekamy.
Komentarze