Spaghetti z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PULPETY:
Mięso włożyć do miski. Wbić jajko, dodać bułkę tartą i przyprawy. Wyrobić masę ręką. Z mięsa formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Usmażyć pulpety na oleju. Odstawić.
2.SOS:
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oliwie. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażyć.
Pomidory drobno pokroić, dodać do cebuli razem z sokiem z zalewą. Dodać bazylię, ocet i przyprawy. Gotować ok. 10 minut. Po tym czasie sos zmiksować blenderem i dodać usmażone wcześniej pulpety. Gotować jeszcze ok. 5 minut. Na końcu przyprawić do smaku.
3.Makaron ugotować, odcedzić. Polać go sosem z pulpetami. Przed podaniem można posypać startym parmezanem.
Komentarze