Spaghetti al tonno

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -300 g makaronu
    -1 puszka tuńczyka w oleju
    -1 puszka anchois
    -1 ząbek czosnku
    -1 puszka pomidorów
    -10 czarnych oliwek
    -natka pietruszki
    -kilka łyżek oliwy
    -drobno tarty ser
    -sól
    -pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Spaghetti

Spaghetti al tonno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron w dużej ilości osolonej wody, al dente. Obrany czosnek smażymy na oliwie z oliwek, gdy zrobi się brązowy wyjmujemy go z oliwy. Do oliwy dodajemy zmiksowane pomidory. Dusimy, aż odparuje część wody. Do sosu dodajemy posiekaną natkę, pokrojone oliwki, tuńczyka i drobno pokrojone anchois. Gotujemy 2 minuty. Makaron odcendzamy, dodajemy do sosu wraz z kilkoma łyżkami wody, w której się gotował. Dokładnie mieszamy i podgrzewamy 1 minutę. Przed podanien posypujemy świeżo mielonym pieprzem i serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować