Sos śmietanowo-pieczarkowy

  • wyświetlono: 10135 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Przepyszny sos, który doskonale pasuje do mięs,makaronu i placków ziemniaczanych !!!!!!!!!!!!

22729040_293190434527727_3473350585478101654_n
  • 10min

Składniki

500 g pieczarek
2 średnie cebule
koperek
200 g śmietany 18%
sól, pieprz, pieprz ziołowy do smaku
masło

Sposób przygotowania przepisu:

Sos śmietanowo-pieczarkowy

  • 1. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle i dodać pieczarki. Dusić do miękkości.
    W międzyczasie koperek umyć i poszatkować na drobno.
    Gdy pieczarki już będą miękkie dodać całą śmietanę, koperek i wszystko dokładnie wymieszać .Doprawić do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilśmietanasosdania z patelni

Komentarze

Podobne przepisy

SOS PIECZARKOWY

Dodane przez: agi0911

SOS PIECZARKOWY

MOJA WERSJA SOSU PIECZARKOWEGO

Sos pieczarkowy

Dodane przez: lubieplacki

Sos pieczarkowy

Czasem gdy nie mam pomysłu na obiad...

Śmietanowy sos z boczniaków

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Śmietanowy sos z boczniaków

Uwielbiam boczniaki, a w szczególności...

Sos pieczarkowy

Dodane przez: Patrycja33

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy może być dodatkiem...

Sos kurkowo pieczarkowy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Sos kurkowo pieczarkowy

Na kurki zaczyna się sezon a w...

Sos grzybowo-śmietanowy

Dodane przez: Alex M

Sos grzybowo-śmietanowy

Smaczny sosik śmietanowy z grzybami...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.