Sos śmietanowo- pieczarkowy

  • wyświetlono: 4307 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Smaczny u mnie dość częsty bywalec na stole ." Pomysł na..." bez "Pomysłu na..."

  • 40min

Składniki

2 piersi z kurczaka
500 g pieczarek
600 ml śmietany 18%
po 1 łyżeczce vegety i słodkiej papryki
gałka muszkatołowa
pieprz
1 średnia cebulka
1 łyżka kopiasta mąki
tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Sos śmietanowo- pieczarkowy

  • 1. Pieczarki i cebule kroimy w plasterki, odparowujemy razem na patelni.Mięso myjemy i kroimy w kostkę wrzucamy na rozgrzany tłuszcz z vegetą i papryką.Chwilę smażymy dodajemy odparowane pieczarki.Posypać mąką zasmażyć dolać ciepłej wody ok szklanki .Dolewać śmietanę mieszać gdyby sos był za gęsty dolać jeszcze wody.doprawić solą pieprzem i gałką do smaku. Podawać np: z ziemniakami tłuczonymi z dodatkiem zasmażonej cebulki.Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Sos pieczarkowy

Dodane przez: lubieplacki

Sos pieczarkowy

Czasem gdy nie mam pomysłu na obiad...

Śmietanowy sos z boczniaków

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Śmietanowy sos z boczniaków

Uwielbiam boczniaki, a w szczególności...

Sos kurkowo pieczarkowy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Sos kurkowo pieczarkowy

Na kurki zaczyna się sezon a w...

Zapach sosu można poczuć w całym domu

Dodane przez: kretka

Dietetyczny sos pieczarkowy

Uwielbiam ten sos ponieważ pasuje...

Sos serowo-pieczarkowy

Dodane przez: Młoda mama

Sos serowo-pieczarkowy

Sos bardzo delikatny, aromatyczny,...

sos pieczarkowo-koperkowy

Dodane przez: kuchnia ani

Sos pieczarkowo-koperkowy

Pyszny sos do ziemniaków, kaszy,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE