SOS PAPRYKOWY DO SŁOIKÓW

  • wyświetlono: 92250 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 0

Przepis dosłałam od koleżanki ale trochę go zmodyfikowałam.. rewelacyjny dodatek do kanapek, mięs i makaronów.

beatkac
  • 30min

Składniki

3 kg papryki
20 dkg ostrej papryczki
200 g koncentratu pomidorowego
1 szklanka cukru
1 szklanka oleju (ja dałam oliwę z oliwek)
1/2 szklanki octu
10 ziaren ziela angielskiego
5 liści laurowych
1 łyżka soli
2-4 ząbki czosnku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

SOS PAPRYKOWY DO SŁOIKÓW

  • 1. Papryki oczyścić i zemleć drobno w malakserze lub maszynce do mielenia (ostrą paprykę czyścić i mleć w rękawiczkach). Wymieszać z pozostałymi składnikami i gotować 15 minut. Na koniec dodać zmiażdżone ząbki czosnku i gotować kolejne 15 minut. Gorącą pastę nakładać do słoików.
    Nie trzeba pasteryzować.

Porady

Informacja - Po wystygnięciu pasta gęstnieje.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakipapryka
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-1di2cp2

Dodane przez: malesia3

Sos dyniowo - cebulowy do słoików

Sos ma zastosowanie do makaronów...

Sos słodko-kwaśny z cukinii do słoika

Dodane przez: RedakcjaPP

Sos słodko-kwaśny z cukinii do słoika

Jestem szczęśliwą mężatką i mamą...

image-1fua478

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Sos paprykowo pomidorowy do ryżu i drobiu

Domowy, fantastyczny sos bez sztucznych...

Sos paprykowy

Dodane przez: Skotka

Sos paprykowy

Sos paprykowy w mojej kuchni ma...

sos paprykowy

Dodane przez: lidyia

Sos paprykowy

Bardzo smaczny sos, doskonały dodatek...

Sos paprykowy

Dodane przez: ewiczka2304

Sos paprykowy

Podaję sos do pieczonych mięs jak...