DOMOWE MUSLI

0 (0 ocen)

  • 5 min

Coś dla zdrowia i urody

  • 5 min

Składniki:

  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
    2-4 łyżki miodu
    500 g płatków owsianych
    wg uznania:
    orzechy - włoskie, laskowe
    pestki dyni
    słonecznik
    migdały

Domowe musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwę podgrzać z miodem i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Polać nią wymieszane pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Piec w piekarniku na blasze około 30 min w temperaturze 150 stopni co chwilę mieszając aby musli się nie przypaliło. Powinno być lekko rumiane.

Porady

Do musli można doda suszone owoce np. żurawinę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy