Sorbet z czarnej porzeczki

4.46 (171 ocen)

To idealny sposób na zaspokojenie ochoty na słodki deser w upalne dni. Nie tylko zachwyca wyjątkowym kolorem, ale także pysznym, kwaskowatym smakiem porzeczki.

Składniki:

  • Składniki:
    • 0,5 kg oczyszczonych i umytych owoców czarnej porzeczki,
    • 800 ml wody,
    • 0,5 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.46 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Sorbet z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę wlewamy do garnka. Dokładamy cukier i rozpuszczamy go. W tym czasie porzeczki dokładnie miksujemy. Zmiksowane dokładamy do powstałego syropu. Razem gotujemy jeszcze około 5 minut.
    Przestudzoną masę przekładamy do zamrażalnika. Po godzinie mrożenia mieszamy sorbet. Czynność powtarzamy co około 0,5 godz. do momentu uzyskania żądanej konsystencji.

Porady

W ramach mieszania sorbet jeden raz miksowałam. Dzięki temu masa stała się jaśniejsza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Czarna porzeczka Woda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować