Soja z warzywami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Soję płuczemy, zalewamy
zimną wodą i zostawiamy na
noc. Odcedzamy, zalewamy
zimną wodą i gotujemy bez przykrycia przez ok. godzinę.
Odcedzamy.
2.Warzywa i pieczarki obieramy
i myjemy. Warzywa kroimy
w słupki, pieczarki w plasterki.
Dymkę i czosnek drobno siekamy
i posypujemy solą.
3.W garnku rozgrzewamy olej
i przez chwilę smażymy dymkę
z czosnkiem, posypujemy
papryką. Dodajemy pieczarki
i warzywa, smażymy ok. 5 minut,
dodajemy soję. Wlewamy
wywar warzywny, doprawiamy
sosem sojowym i dusimy ok.
10 minut. Na talerzu posypujemy
drobno posiekaną natką
pietruszki i szczypiorkiem.
Komentarze