Soja z warzywami i pieczarkami

4.5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To pyszne danie jest lekkostrawne, zdrowe, a zarazem bardzo pożywne. Robię je na kolację.

Składniki:

  • ● 1/2 szklanki soi
    ● 6 pieczarek
    ● 2 marchewki
    ● 2 pietruszki
    ● 1/2 selera
    ● pęczek dymki
    ● natka pietruszki
    ● ząbek czosnku
    ● 1 łyżka oleju sojowego
    ● 2 szklanki wywaru warzywnego (z kostki)
    ● 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki w proszku
    ● sos sojowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Soja z warzywami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję płuczemy, zalewamy
    zimną wodą i zostawiamy na
    noc. Odcedzamy, zalewamy
    zimną wodą i gotujemy bez przykrycia przez ok. godzinę.
    Odcedzamy.
  • 2. Warzywa i pieczarki obieramy
    i myjemy. Warzywa kroimy
    w słupki, pieczarki w plasterki.
    Dymkę i czosnek drobno siekamy
    i posypujemy solą.
  • 3. W garnku rozgrzewamy olej
    i przez chwilę smażymy dymkę
    z czosnkiem, posypujemy
    papryką. Dodajemy pieczarki
    i warzywa, smażymy ok. 5 minut,
    dodajemy soję. Wlewamy
    wywar warzywny, doprawiamy
    sosem sojowym i dusimy ok.
    10 minut. Na talerzu posypujemy
    drobno posiekaną natką
    pietruszki i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soja

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Soja z warzywami

To może cię zainteresować