Miodowy snikers idealnie pasuje na Święta Bożego Narodzenia. Nie powtarzalny aromat miodu złączany z zapachem orzechów włoskich unosi się po całym pokoju.
Miodowy snikers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Rozpuścić w garnku margarynę , miód, cukier, mleko. Do ostudzonej mieszaniny dodać mąkę , jaja i sodę. Wyrobić na jednolitą konsystencje, włożyć do zamrażalnika na o 30 min tak aby można było swobodnie rozwałkować. Podzielić na 3 równe części i rozwałkować na blachy o wym. 25cm x 36cm. Na jedno ciasto nałożyć masę orzechową. Piec placki przez 15 min w 150 St. C aż do uzyskania złocistego koloru.
Krem:
Z mleka i budyniu ugotwać budyń, ostudzić. Ciepłe masło, margarynę i cukier puder napowietrzyć mikserem aż do puszystej masy. Do napowietrzonej masy dodawać po łyżce zimnego budyniu cięgle napowietrzać.Gdy już uzyskamy jednolity krem, dodać aromat śmietankowy (ilość wg uznania)
Masa orzechowa:
Rozpuścić margarynę, miód, cukier. Do rozpuszczonej masy dodać posiekane orzechy i chwile jeszcze gotować.
Masa jabłkowa.
Jabłka obrać, pokroić i uprażyć w garnku, Do uprażonych jabłek dodać rozpuszczoną żelatynę i wymieszać.
Przekładanie ciasta:
ciasto kruche - krem śmietankowy - ciasto kruche - masa jabłkowa - ciasto kruche z orzechami.
Komentarze