Smuklica z sosem winnym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Witam serdecznie danie z ryby o kruchym białym mięsie ,z łatwością można zastąpić inna rybą np dorsz,lub sandacz sposób przygotowania jest prosty i z pewnością każdy kto ceni sobie zdrowe odżywianie zasmakuje w rybce oraz dodatkach

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ryba -smuklica lub dorsz
    Cynamon ,cebula ,musztarda sarepska ,czerwone wino ,cykorią ,warzywa do sałatki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smuklica z sosem winnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie ryby.
    Smuklica 2 filety
    Rybę doprawiamy szczypta kminku mielonego ,solą ,i pieprzem obtaczamy w mące i smażymy na maśle do zrumienienia.
    Sos.
    -szczypta cynamonu
    -1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    Cebulę szalotkę 1 szt kroimy w kostkę i zasmażamy dolewając 50 ml czerwonego wina ,wszystko razem bledujemu z 2 łyżkami jogurtu naturalnego gotową masę sosu doprawiamy solą i pieprzem .
    Sałatka
    Rukola ,roszponka ,mozarella,pomidor,ogórek ,Czarna Oliwka ,papryka,rzodkiewka cebula szalotka wszystko pokroić i wymieszać dodając oliwy oliwek przyprawiając solą i pieprzem .
    Dodatki
    Duszoną cykorią w maśle oraz pieczarka portabello
  • 2. Składniki
    Ryba smuklica lub dorsz 3 filety
    Warzywa sałatka
    Rukola,roszponka ,pomidor,ogórek,papryka oliwki czarne ,rzodkiewka ,mozarella,cebula szalotka ,oliwa z oliwek
    Sos
    Cynamon ,wino czerwone cebula szalotka ,musztarda sarepska ,jogurt ,sól ,pieprz

Porady

Jest to proste danie z ryby której najlpeszy smak daje pyszny sos winny łatwy w przygotowaniu podkreślający jej smak

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować