Śmietankowo-kawowy deser z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serki zmiksować z mascarpone i cukrem pudrem. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać ostudzone cappuccino rozpuszczone w gorącym mleku. Żelatynę przygotować wg.przepisu na opakowaniu i połączyć z masą waniliową i kawową.
2.Owoce umyć, truskawki pozbawić szypułek i przekroić na pół. Podłużną, półokrągłą formę (o dł.38 cm) wyłożyć folią spożywczą. Na dnie rozsmarować masę kawową, powtykać 1/3 owoców, następnie rozsmarować masę waniliową i powtykać drugą część owoców. Na wierzchu dociskając poukładać biszkopty i przykryć folią spożywczą. Ciasto wstawić do lodówki na min.2-3 godz.
3.Po tym czasie foremkę odwrócić do góry dnem, wyłożyć na talerz i zdjąć folię. Czekoladę wraz z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej i polać deser. Na wierzchu poukładać pozostałe owoce. Ciasto podawać pokrojone w grube plastry. Smacznego!
Komentarze