deser kawowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kawa i deser w jednym, nie tylko dla łasuchów :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wiórki czekolady mlecznej
    krem kokosowy - 1 litr
    cukier puder około szklanki
    kubek mocnej kawy
    żelatyna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kawy

Deser kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem kokosowy - należy dobrze schłodzić ,a nastepnie przelać do pojemnika w którym podobnie jak śmietanę ubijamy z cukrem pudrem ( ma mieć puszystą konsystencję właśnie jak bita śmietana); ubitą kokosową masę pozostawiamy w lodówce.
  • 2. W zaparzonej kawie rozpuszczamy żelatynę.
    Schładamy - w momencie kiedy gęstnieje, przelewamy do szklanek - schładzamy.
  • 3. Do szklanek, w których stężała kawa wykładamy słodką masę kokosową.
    Na wierzch wylewamy cienką warstę kawy. Schładzamy. Przed podaniem posypujemy wiórkami z mlecznej czekolady

Porady

ja użyłam mocnego espresso i żelatyny, oczywiście można dodać więcej cukru, ale to zależy od preferencji

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować