Smażony lin w sosie koperkowym

4.5 (146 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna rybka w lekkim koperkowym sosie

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - lin (kawałków): 6 sztuk
    - mąka: 3 łyżki
    - masło: 2 łyżki
    - bulion: 250 mililitrów
    - śmietana 36 %: 0.33 szklanki
    - śmietana 18 %: 0.33 szklanki
    - koperek: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażony lin w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku rozpuszczam masło, zasypujemy 1 łyżką mąki, podsmażamy, zalewamy bulionem, dodajemy obie śmietanki, szczyptę pieprzu i posiekany drobno koperek. Zagotowujemy do zgęstnienia.
  • 2. Rybkę panierujemy w mące i smażmy, na stronie ze skórą ok 5 minut i 1 minutę na stronie bez skóry.
  • 3. Podajemy rybkę polaną sosem z ziemniaczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować