Ślimakowe gołąbki

4 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Trochę inna wersja gołąbków, dzięki dodanym warzywom gołąbki są pyszne,co najważniejsze bez gotowania.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg mięsa mielonego z łopatki
    • Sól
    • Majeranek
    • 2 jajka
    • 1 torebka ryżu
    • 1 duża marchew
    • 1 duża pietruszka
    • Koncentrat pomidorowy
    • ½ szk. śmietany 18 %
    • Kilka liści ugotowanej białej kapusty
    • Cebula
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • Olej do prużenia
    • Koper
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ślimakowe gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta 1. Z liścia kapusty usuwamy głąby.
  • danie 2. Posypujemy koperkiem.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
  • sos 3. Po tym czasie zagęszczamy sos rozrabiając mąkę ze śmietaną.
  • pieczemy 4. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
    Po tym czasie zagęszczamy sos rozrabiając mąkę ze śmietaną.
  • sos 5. Polewamy sosem ślimaki.
  • przecier 6. Do warzywa dodajemy koncentrat pomidorowy.
  • ślimaczki 7. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • ślimak 8. Zakręcamy w ślimaka.
  • roladka 9. Zawijamy w roladkę.
  • mięso 10. Nakładamy wzdłuż mięso.
  • mięso 11. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
    Mięso przekładamy do miski.
  • woda 12. Podlewamy szklanką wody.
    Doprawiamy solą.
  • warzywa 13. Dodajemy warzywa do cebuli.
  • warzywa 14. Marchew oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
  • cebula 15. Cebulę obieramy, kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • mieso 16. Dokładnie wyrabiamy.
  • ryż 17. Dodajemy ugotowany ryz.
  • majeranek 18. Wsypujemy majeranek.
  • sól 19. Solimy.
  • jajko 20. Wbijamy jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso mielone Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować