Siekane gołąbki

  • wyświetlono: 29847 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 1

Gołąbki trochę inaczej.

beatkaa153
  • 60min

Składniki

kapusta 1 główka mała
mielone mięso 50 dag
ryż 1 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
pieprz
sól
kasza manna 3 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
mąka
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Siekane gołąbki

  • 1. Ryż ugotować na półmiękko. Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować. Posypać solą albo vegetą i przemieszać kilka razy, trochę ugniatając, żeby kapusta zmiękła. Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, kaszę mannę, ryż i odciśniętą kapustę. Doprawić do smaku i wyrobić. Formować podłużne gołąbki. Obtaczać je mące i obsmażyć je na oleju. Ułożyć je w garnku i zalać bulionem z kostki. Dusić na małym ogniu. Podawać z sosem pomidorowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamama_mnie_nauczylakapustagołąbkimielone mięsoobiad

Komentarze

Podobne przepisy

kotlety siekane z kurczaka

Dodane przez: zlotko

Siekane kotlety z kurczaka

Brak pomysłu na obiad? Zróbcie...

Siekańce

Dodane przez: Henryka

Siekane kotleciki z piersi

szybkie i pyszne

Gołąbki

Dodane przez: Konto nieaktywne

Gołąbki

Tradycyjne , dość łatwe wbrew pozorom...

image-0120e4d

Dodane przez: esmiech

Gołąbki

Gołąbki są smaczne i syte. Moje...

Gołąbki bezmięsne

Dodane przez: czarrna

Gołąbki

z farszem ryżowo-warzywnym

Kotlety

Dodane przez: Mniam1

Siekane kotlety

Kotlety przygotowane z drobno pokrojonego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE