Ślimaczki schabowe z marchewką

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Pachną, wyglądają i smakują wyśmienicie! Będą idealne na niedzielny obiadek w gronie rodziny:)))

  • 20 min

Składniki:

  • ½ kg schabu bez kości
    3 ugotowane marchewki (np. w rosole)
    ½ szklanki startego na tarce sera żółtego
    8 czarnych oliwek
    kilka listków świeżego oregano
    czosnek granulowany
    pieprz ziołowy
    przyprawa do potraw Kucharek
    tymianek
    rosół do podlania mięsa
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ślimaczki schabowe z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekrawamy wzdłuż (ale nie do końca), rozbijamy tłuczkiem.
  • 2. Mięso posypujemy Kucharkiem, pieprzem ziołowym i czosnkiem.
  • 3. Marchewki rozdrabniamy widelcem, dodajemy ser żółty, pokrojone w plasterki oliwki i listki oregano, mieszamy.
  • 4. Na mięso wykładamy masę z marchewki, zwijamy w rulon, końcówki spinamy wykałaczkami.
  • 5. Przekładamy do naczynia żaroodpornego (wykałaczkami do spodu), podlewamy niewielką ilością rosołu, wrzucamy kilka oliwek w całości. Mięso posypujemy pieprzem ziołowym i tymiankiem.
  • 6. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 80 minut.
  • 7. Upieczone mięso kroimy na porcje, podajemy polane powstałym z pieczenia sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować