Śledziowe kotlety

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smakują z ziemniakami, sosem grzybowym lub pomidorowym i pikantną surówką. Można je jeśćteż na zimno z chlebem.

Składniki:

  • ● 30 dag solonych śledzi
    ● 2 puszki białej fasoli
    ● 2 duże cebule
    ● 2 jajka
    ● tarta bułka
    ● cukier
    ● pieprz
    ● sól
    ● majeranek
    ● ziele angielskie
    ● olej
    ● sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledziowe kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy, skrapiamy
    sokiem z cytryny. Cebule
    obieramy, drobno siekamy
    i szklimy na oleju. Śledzie
    osuszamy, przepuszczamy
    przez maszynkę razem z cebulą
    i osączoną fasolą.
  • 2. Masę chwilę dusimy na
    małym ogniu, mieszając. Studzimy,
    wbijamy jajka, mieszamy.
    Doprawiamy do smaku.
  • 3. Formujemy kotlety, obtaczamy
    w bułce tartej i smażymy
    na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować