Rolmopsy śledziowe

4.5 (184 ocen)

  • 30 min

Rolmopsy można spożyć od razu lub przygotować i trzymać na wypadek niespodziewanych gości, ponieważ długo zachowują świeżość i smak.

  • 30 min

Składniki:

  • Filety śledziowe
    Papryka konserwowa
    Ogórek konserwowy
    Cebula
    Szczypiorek
    Sok z cytryny
    Olej
    Pieprz



Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolmopsy śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymoczyć filety. Ogórka i paprykę pokroić w słupki, a cebulę w piórka. Na koniec paska śledziowego położyć cebulę, na to kawałek ogórka konserwowego i paseczek papryki oraz szczypiorek. Następnie ściśle zawijamy każdy kawałek śledzia tworząc roladkę. Rolmopsy spiąć małymi wykałaczkami, aby się nie rozpadły. Ułożyć w naczyniu z przykryciem, skrapiam sokiem z cytryny i olejem. Na koniec posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Porady

Co jakiś czas przewracam szczelnie zamknięte naczynie, aby sok z cytryny połączony z olejem przeszedł przez rolmopsy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować