Kotleciki śledziowe

4.5 (146 ocen)

  • 50 min

Kotleciki podajemy na ciepło z ziemniakami i surówką.

  • 50 min

Składniki:

  • 2-3 płaty śledzi solonych
    2 żółtka
    Gałka muszkatołowa
    4 łyżki kwaśnej śmietany
    Łyżka masła
    1 cebula
    Bułka tarta
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namoczyć w wodzie przez 30 minut, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, drobno poszatkować. Wymieszać, dodać żółtka, masło, odrobinę startej gałki muszkatołowej, śmietanę oraz bułkę tartą (tyle, aby kotleciki się skleiły, tj. około 2 łyżek). Z powstałej masy formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować