Marynowane śledzie w oleju z cebulką

4.49 (166 ocen)

  • 6 godz.

Idealne jako przystawka na każdej imprezie.

  • 6 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI

    2 kilogramy filetów śledziowych (matjasów),
    10 średnich cebul
    500 ml oleju rzepakowego dobrej jakości
    10 liści laurowych
    15 ziaren ziela angielskiego
    świeżo mielony pieprz
    2 marchewki
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Marynowane śledzie w oleju z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wkładamy na noc do zimnej wody aby się dobrze wymoczyły.Następnego dnia odcedzam,przyprawiam pieprzem i układam w słoikach na przemian z posiekaną cebulą, listkami laurowymi i zielem angielskim, marchewką pokrojoną w plasterki, zalewam olejem i odstawiam do lodówki przynajmniej na dwa dni, aby się "przegryzły".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować