Śledzie z jabłkami w jogurcie

4.48 (165 ocen)

Słodycz jabłek świetnie przełamuje słoność śledzi i ostrość cebuli :)

Składniki:

  • Składniki:
    pół kilograma matiasów (śledzie solone)
    400 ml jogurtu naturalnego najlepiej gęstego
    4 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    pęczek natki pietruszki
    4 słodkie jabłka
    1 duża cebula
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa Przystawki

Śledzie z jabłkami w jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos: jogurt mieszamy z majonezem, musztardą oraz drobno posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
  • śledzie 2. Śledzie: matiasy wcześniej moczymy z nadmiaru soli następnie kroimy w paseczki o szer. ok. 2 cm. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Cebulę również drobno siekamy.
  • śledzie 3. Wszystko razem łączymy czyli: śledzie z jabłkami, cebulą oraz sosem jogurtowym. Śledzie najlepsze są na następny dzień jak -wszystkie smaki się przegryzą. Wesołych i smacznych świąt! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jogurt Sałata Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować