Śledzie z jabłkiem i cebulką w jogurcie

4.96 (171 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny, bardzo prosty obiad. Zimne śledzie z cebulką i jabłkiem w sosie jogurtowym podane z gorącymi ziemniakami. Do tego ogórki małosolne i gotowe:)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 solone płaty śledziowe
    2 jabłka
    1 cebula
    jogurt naturalny 25o ml
    2 łyżki majonezu
    szczypta soli i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.96 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie z jabłkiem i cebulką w jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • śledź 1. Płaty śledziowe wymoczyć przez godzinę, odsączyć, pokroić w małe kawałki. Cebulę i jabłko pokroić w kostkę. Wszystko zalać jogurtem naturalnym, dodać 2 łyżki majonezu, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Wstawić do lodówki, śledzie muszą być zimne.
  • Śledzie z jabłkiem i cebulką w jogurcie 2. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i ogórkami małosolnymi. Palce lizać, polecam na szybki, letni obiad!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować