Śledź w sosie meksykańskim

4.5 (158 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Potrawa ta jest przeznaczona dla prawdziwych smakoszy śledzi, którym znudził się ich tradycyjny smak.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 1/2 kg filetów śledziowych solonych,
    - 3 ogórki kiszone,
    - 2 cebule,
    - 4 łyżki drobnej fasoli czerwonej z puszki,
    - 3 pomidory,
    - 1/3 łyżeczki chili,
    - szczypta papryki słodkiej,
    - łyżka octu,
    - łyżka miodu płynnego,
    - 1 papryka czerwona.
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledź w sosie meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w mleku 1 godzinę, następnie kroimy w dużą kostkę, cebule kroimy w piórka, ogórki, paprykę w kostkę, pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę i siekamy. Dusimy cebule, ogórki, pomidory, paprykę, dodajemy chili, paprykę słodką, ocet, miód, dusimy przez 20 minut, następnie studzimy, dodajemy fasolę i przekładamy farszem śledzie. Wstawiamy do lodówki.

Porady

Śledzie można moczyć również w wodzie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować