Śledź po grecku

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Idealne na przystawkę

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:

    3 płaty śledziowe w oleju
    1 duża marchewka
    1cebula
    olej do smażenia ( kilka łyżek )
    sól i pieprz

    Składniki na zalewę:

    pieprz ziarnisty
    ziele angielskie
    liść laurowy
    1 łyżka cukru
    100 g koncentratu pomidorowego
    50 ml wody
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w półplasterki, obsmażamy na oleju, solimy.
    Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach, smażymy na osobnej patelni na oleju, solimy i pieprzymy.
    Składniki na zalewę łączymy w rondelku, gotujemy kilka minut, odstawiamy do ostudzenia.
    Śledzie kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do nich marchewkę, cebulę i zalewę. Lekko mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować