REKLAMA

Śledzie po grecku

wyświetlono: 20953 | dodany do książki kucharskiej: 29 | polecenia: 0

Śledzie z warzywami z lekko słodką nutą.

opublikowany: 06.09.2014
Udostępnij Pinterest
  • 40 min

Składniki:

  • 400 g śledzi
    400 g marchewki
    400 g cebuli
    3/4 szklanki rodzynek
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 mały słoik przecieru pomidorowego
Ocena:

(średnia 4.5 z 147 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę ugotować a'la dente i zetrzeć na grubych oczkach tarki.
    Śledzie namoczyć w wodzie aż się "odsolą".
    Cebulę pokroić w piórka i smażyć na oliwię na małym ogniu ok 10 minut aż zmięknie, następnie dodać rodzynki i marchewkę oraz przecier. Dusić ok 5 minut i odstawić do ostygnięcia.
    Śledzie pokroić w paski i dodać do przestudzonych warzyw, wymieszać i ostawić na noc, gdyż najlepsze są następnego dnia.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Martyna26066 Martyna26066

Śledzie po grecku

Takie śledzie posmakują każdemu. U mnie goszczą praktycznie na każdej imprezie.

kategoria: Przystawki opublikowany: 27.12.2014 | wyświetlono: 973 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: Goszka Goszka

Śledzie po grecku

Śledzie lekko marynowane z dodatkiem marchewki, cebuli i rodzynek. Smaczne, łatwe do przygotowania i zaskakujące smakiem.

kategoria: Przystawki opublikowany: 29.01.2015 | wyświetlono: 726 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Kinia56

Śledzie po grecku

Ta potrawa ktora wam podam przepis mam ja od babci sw.pamieci zawsze robila na wigilię jest pyszna.

kategoria: Dania główne opublikowany: 02.11.2016 | wyświetlono: 333 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE