Śledzie po grecku

  • wyświetlono: 19371 |
  • dodany do książki kucharskiej: 28 |
  • polecenia: 0

Śledzie z warzywami z lekko słodką nutą.

anta19
  • 40min

Składniki

400 g śledzi
400 g marchewki
400 g cebuli
3/4 szklanki rodzynek
2 łyżki oleju rzepakowego
1 mały słoik przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie po grecku

  • 1. Marchewkę ugotować a'la dente i zetrzeć na grubych oczkach tarki.
    Śledzie namoczyć w wodzie aż się "odsolą".
    Cebulę pokroić w piórka i smażyć na oliwię na małym ogniu ok 10 minut aż zmięknie, następnie dodać rodzynki i marchewkę oraz przecier. Dusić ok 5 minut i odstawić do ostygnięcia.
    Śledzie pokroić w paski i dodać do przestudzonych warzyw, wymieszać i ostawić na noc, gdyż najlepsze są następnego dnia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śledzie ryby po grecku

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie marynowane ( po wiejsku)

Dodane przez: JOANNA 55a

Śledzie marynowane po wiejsku

Śledzie marynowane po wiejsku smakują...

ryba po grecku

Dodane przez: karolinajedynak24

RYBA PO GRECKU

ryba po grecku nie tylko na święta

Ryba po grecku

Dodane przez: joanna30

Ryba po grecku

Jedno z tych dań, które chętnie...

Śledzie

Dodane przez: JulkaTomeczek

Śledzie po sułtańsku

Znakomite śledzie z miodem i rodzynkami,...

Śledzie po kaszubsku

Dodane przez: Krystyna32

Śledzie po kaszubsku

Smaczne śledzie. Świetnie nadają...

 Śledzie po kaszubsku

Dodane przez: danusia19671

Śledzie po kaszubsku

Na świątecznym stole nie może zabraknąć...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE