Siekane kotlety rybne

4.33 (3 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Dziś ryba w trochę innym wydaniu. Kotleciki, ale nie z ryby mielonej, a siekanej.
Coś pysznego. Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz.
Idealne na piątkowy obiad. Podane z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty,
smakują najlepiej. Mogę śmiało powiedzieć, że to jeden z moich ulubionych obiadów.
Zrobiłam kotleciki z miruny, ale można je przygotować z dowolnej ryby.
Ryba powinna być bez skóry i ości.
Z podanych składników zrobiłam 5 kotlecików.

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 350 g. filetów rybnych (miałam mirunę)
    1,5 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    1/3 łyżeczki soli
    na czubku łyżeczki pieprzu

    Dodatkowo:
    bułka tarta do obtoczenia kotlecików
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Siekane kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Siekane kotlety rybne 1. Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki, a następnie posiekać.
    Przełożyć do miski. Dodać jajko, bułkę tartą majonez, koperek,
    szczypiorek, sól i pieprz.
  • Siekane kotlety rybne 2. Wymieszać. Jeśli trzeba, doprawić jeszcze solą i pieprzem.
    Formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.
    Zrobiłam z tej porcji 5 średnich kotletów.
  • Siekane kotlety rybne 3. Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju ,na niewielkim gazie
    z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
kotlety rybne

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety rybne

zlotko przepyszne kotlety 25 min

To może cię zainteresować