Siekane kotleciki drobiowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Siekane kotleciki drobiowe to danie szybkie, na zasadzie: dodam to co akurat mam pod ręką. Wersja z kukurydzą, świeżym koperkiem i musztardą francuską jest intensywna w smaku, czyli dokładnie tak jak lubimy. Kotleciki podane z ogórkami małosolnymi to naprawdę dobry wybór. Smacznego!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży filet z kurczaka
    puszka kukurydzy
    pęczek koperku
    kawałek żółtego sera
    1 duże jajko
    łyżka majonezu
    łyżka musztardy francuskiej
    sól, pieprz, szczypta czosnku
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Siekane kotleciki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KOtleciki 1. Filet pokroić w kostkę, oprószyć solą. Dodać kukurydzę, posiekany koperek, starty lub drobno pokrojony żółty ser, jajko, musztardę francuską, majonez, czosnek granulowany. Wszystko dokładnie wymieszać, na koniec dodać mąkę i szczyptę pieprzu. Odstawić na chwilkę do lodówki. Smażyć na złoty kolor na oleju z obu stron ( mięso musi być dopieczone). Dodatek musztardy francuskiej nadaje delikatnym kotlecikom naprawdę ciekawy smak. Podawać z ziemniakami, ryżem, lub po prostu wcinać prostu z patelni :) Na zimno kotleciki są również pyszne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować