Shrek stary... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier, wymieszać z żółtkami, aromatem i olejem. Następnie małymi porcjami dodawać mąkę i cały czas mieszać. Biszkopt piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180' przez około 30 minut.
Masa Shrek:
Budynie rozpuścić w 1,5 szklanki napoju. Resztę Pysia zagotować. Dodać budynie i jeszcze raz zagotować. Gorącą masę rozprowadzić na wystudzonym biszkopcie. Na przestudzonej masie ułożyć delicje.
1 galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Pozostawić do lekkiego stężenia. Ubić śmietanę. Pod koniec powoli wlewać galaretkę i ubijać. 2 galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej wody i pozostawić aby lekko stężały. Następnie wylać na masę. Pacek wstawić do lodówki.
Komentarze