Rolada z jabłkami

0 (0 ocen)

Polecam...

Składniki:

  • 4 jajka
    0,5 szklanki cukru kryształu
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    5 średnich jabłek

Rolada z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Blaszkę o boku 28 - 34 cm wyłożyć pergaminem, rozłożyć utarte jabłka, na jabłka wylać przygotowane wcześniej ciasto, wyrównać ciasto. Piec na złoty kolor przez ok.35 min w temp.180 st.C. Po upieczeniu wyłożyć ciasto na ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć w roladę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy