Serowo - łososiowe kulki w orzechowej otoczce

0 (0 ocen)

Wykwintna przekąska, prosta, ale bardzo smaczna. Jej dodatkową zaletą jest łatwość i szybkość przygotowania.

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu b:
    1/4 szklanki makaronu w kształcie ryżu
    1 opakowanie sera solankowego Islos (180 g)
    1/2 kostki twarogu półtłustego (125 g)
    8 czubatych łyżek mielonych orzechów włoskich

    składnik podstawowy dodatkowy:
    100 g łososia wędzonego na zimno

    składniki robocze:
    1 łyżka majonezu
    mielone płatki chili
    sól

    dekoracja:
    kilkanaście listków rukoli
    kiełki brokułu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Ser

Serowo - łososiowe kulki w orzechowej otoczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Studzimy. Łososia kroimy w drobną kostkę.
  • 2. Ser solankowy i twaróg wkładamy do miski, rozdrabniamy widelcem, dodajemy majonez i rozcieramy na gładką masę. Dodajemy makaron, łososia i 2 czubate łyżki mielonych orzechów. Przyprawiamy mielonymi płatkami chili i dokładnie mieszamy.
  • 3. Z masy formujemy kulki wielkości orzechów włoskich i obtaczamy w mielonych orzechach. Schładzamy w lodówce.
  • 4. Na półmisku układamy umyte i osuszone listki rukoli, a na nich przygotowane kulki. Dekorujemy kiełkami brokułu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Orzechy Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować