PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Serowo - łososiowe kulki w orzechowej otoczcehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/93/1c95ba6f03c284b472610951d708425843d9f351.jpeg42883216http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/serowo-lososiowe-kulki-w-orzechowej-otoczce-4
składniki podstawowe z zestawu b:
1/4 szklanki makaronu w kształcie ryżu
1 opakowanie sera solankowego Islos (180 g)
1/2 kostki twarogu półtłustego (125 g)
8 czubatych łyżek mielonych orzechów włoskich
składnik podstawowy dodatkowy:
100 g łososia wędzonego na zimno
składniki robocze:
1 łyżka majonezu
mielone płatki chili
sól
dekoracja:
kilkanaście listków rukoli
kiełki brokułu
Sposób przygotowania przepisu:
Serowo - łososiowe kulki w orzechowej otoczce
1.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Studzimy. Łososia kroimy w drobną kostkę.
2.
Ser solankowy i twaróg wkładamy do miski, rozdrabniamy widelcem, dodajemy majonez i rozcieramy na gładką masę. Dodajemy makaron, łososia i 2 czubate łyżki mielonych orzechów. Przyprawiamy mielonymi płatkami chili i dokładnie mieszamy.
3.
Z masy formujemy kulki wielkości orzechów włoskich i obtaczamy w mielonych orzechach. Schładzamy w lodówce.
4.
Na półmisku układamy umyte i osuszone listki rukoli, a na nich przygotowane kulki. Dekorujemy kiełkami brokułu.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze