Łososiowe róże - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Otręby, jajka, jogurt, proszek dokładnie ze sobą wymieszać.
Usmażyć 4 placuszki. Z jednego wyciąć koło, a z pozostałych serca ( liście ).
Zielony groszek ugotować w osolonej wodzie i zmiksować z jogurtem , doprawić solą i pieprzem cytrynowym. Troszkę groszku pozostawić do dekoracji.
Sałaty dokładnie umyć i osuszyć.
2.Na półmisku ułożyć sałatę masłową. Centralnie położyć okrągły placek , a ,, liście ,, po bokach. Na placki wyłożyć krem groszkowy.
Plastry łososia pociąć w paski i zwinąć w kształt róży . Róże powciskać w krem groszkowy. Kwiatki udekorować listkami rukoli.
Na półmisku ułożyć również plasterki cytryny i kulki zielonego groszku. Przed samym podaniem skropić łososia sokiem z cytryny.
Smacznego.
Komentarze