serowa pina colada

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

ciasto trochę pracochłonne ale zachwyci smakiem każdego z gości na pewno będą prosić o przepis:)

  • 3 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI na masa serowa

    50 dag sera białego

    1 szkl napoju pina colada

    5 dag masła

    2 jajka

    2 łyżki mleka odtłuszczonego w proszku

    1/3 szkl cukru pudru

    1 łyżeczka kakao

    sok z połowy cytryny

    2 budynie śmietankowe

    Ser, mleko w proszku i pina coladę zmiksować razem blenderem ok 5 min.

    W oddzielnym naczyniu utrzeć masło z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą masę. Dalej ubijając dodawać partiami masę serową.

    Na koniec dodać, budynie, sok z cytryny i pianę z 2 jajek. Delikatnie wymieszać. Na koniec dodać łyżeczkę kakao i lekko zamieszać aby powstała tylko delikatna smuga kakaowa.

    Przygotować biszkopt.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Serowa pina colada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-24k9mh1 1. na biszkopt

    5 jajek

    3/4 szk cukru

    1 szkl mąki pszennej

    1/2 szk mąki ziemniaczanej

    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Białka ubić na sztywną piane, nadal ubijając dodać cukier puder. Następnie nie przerywając ubijania, dodawać po jednym żółtku.

    Przesiać obie mąki z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać.

    Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub dokładnie wysmarować masłem i posypać mąką.

    Wylać ciasto biszkoptowe na blachę. Na nie wyłożyć łyżką masę serową.

    Piec ok 50 min w 180OC.
  • image-1p0a9s7 2. Krem pina colada

    3 szkl napoju pina colada

    2 budynie śmietankowe

    4 łyżki cukru

    150 g masła

    opakowanie serka mascarpone 250 g

    ok 1 łyżki kakao



    2 szkl napoju zagotować.

    w 1 szk napoju rozprowadzić budyń razem z cukrem i wlać na gotujący się płyn. Ugotować budyń.

    Wystudzony budyń podzielić na 2 części.

    Masło utrzeć na puch, dalej ubijając dodać serek mascarpone, na koniec dodawać partiami masę budyniową z jednej części.

    Składanie ciasta.

    Na wystudzone ciasto wyłożyć pozostała część budyniu, przykryć masą serowo-budyniową i posypać kakao.

    Wstawić przynajmniej na 2-3 godz do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować