Sernik z mlekiem skondensowanym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Sernik z mlekiem skondensowanym to prosty i smaczny deser. Dosyć szybki w wykonaniu. Dodając mleko skondensowane do sernika nie musimy już dosładzać samego ciasta. Mleko skondensowane nadaje również pysznego, nieco karmelowego smaku samemu sernikowi. Moim zdaniem sernik z mlekiem skondensowanym to doskonała propozycja na szybki i wyjątkowy deser do popołudniowej herbaty.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera trzykrotnie mielonego
    400 ml mleka skondensowanego
    200 g czekolady karmelowej
    100 g cukru
    100 g herbatników
    60 g budyniu waniliowego
    30 g mąki ziemniaczanej
    30 g maki pszennej
    4 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ciasta Serniki Herbaty

Sernik z mlekiem skondensowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajmy partiami ser. Miksujemy. Dodajemy mleko skondensowane. Miksujemy. Dodajemy obie mąki i budyń waniliowy. Miksujemy. Kwadratową formę do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na dnie układamy herbatniki. Wylewamy masę serową. Ciasto pieczemy około 75 minut w 180 stopniach. Studzimy. Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gotową polewą dekorujemy ciasto. chłodzimy w lodówce przez całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Herbatniki Mleko Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować