Ten sernik z pewnością zasługuje na uznanie;) Wyjątkowe połączenie,kruchych ,delikatnych roladek oblanych słodziutkim kajmakiem z tradycyjnym sernikiem.Całość tworzy niepowtarzalny wygląd i smak!
2 godz. 30 min
Składniki:
Składniki na masę serową;
75 dag twarogu
1 margaryna
3/4 szklanki cukru
7 jajek
zapach arakowy
1 budyń śmietankowy
Składniki na roladki:
2 jajka
3 szklanki mąki
3 łyżki miodu
200 g śmietany kwaśnej
1 margaryna
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
Dodatkowo;
słoiczek powideł
1 puszka masy kajmakowej
Sernik z miodowymi roladkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg zmielić 3 razy.Margarynę utrzeć z cukrem.Dodać po 1 żółtku .Następnie dodawać porcjami zmielony ser.Na koniec dodać budyń,aromat oraz ubitą pianę z białek.Delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Z podanych składników na roladki zagnieść ciasto.Podzielić na 4 części.Rozwałkować na cienkie placki.Każdy posmarować powidłami. i zwinąć rolady.Ułożyć rolady w niewielkich odstępach na blaszce.Wierzch każdej rolady posmarować masą kajmakową.Na wierzch wylać gotową masę serową.Piec ok 80 minut w 170 stopniach.
Komentarze