REKLAMA

Sernik gotowany przekładany kruchymi miodowymi plackami

wyświetlono: 1408 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

Najlepszy po dwóch dniach, tylko wtedy już nie wiele zostaje. Jest bardzo szybki do zrobienia!

opublikowany: 29.06.2015
Udostępnij Pinterest
  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    4 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru pudru
    2 jajka
    4 łyżki płynnego miodu
    300 g margaryny palma
    2 łyżeczki sody

    Masa Serowa:
    1 kg sera (mielonego)
    200 g margaryny
    3 jajka
    cukier waniliowy
    1/2 szklanki cukru pudru
    2 budynie waniliowe w proszku
    2 łyżki maki ziemniaczanej

    Oraz:
    opakowanie polewy czekoladowe
    2 łyżki pokruszonych herbatników
Ocena:

(średnia 4.5 z 142 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagniatamy. Dzielimy na 3 jednakowe części. Pieczemy 3 placki po kolei po ok. 12 minut w 200 stopniach. Odstawiamy do ostygnięcia.

    Masa Serowa: W dużym garnku roztapiamy margarynę, dodajemy ser i mieszamy, następnie dodajemy jajka oraz cukry. Kiedy zacznie bulgotać dodajemy mąkę z budyniami i mieszamy energicznie do uzyskania jednolitej masy. Ciepłym serem przekładamy kruche placki. Dekorujemy polewą i pokruszonymi herbatnikami. Schładzamy.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko Katarzyna Janeczko

Sernik gotowany-przekładany plackami miodowymi

Najlepsze ciasto jakie pamiętam z dzieciństwa :)

kategoria: serniki Desery opublikowany: 28.12.2014 | wyświetlono: 7016 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE