Sernik z malinami

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Wspaniałe ciasto o niepowtarzalnym smaku i aromacie.

  • 15 min

Składniki:

  • CIASTO

    100 g margaryny

    2 szklanki mąki

    1 całe jajko

    2 żółtka

    0,5 szklanki cukru

    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    1 łyżka kakao

    MASA SEROWA

    1 kg sera z wiaderka

    2 całe jajka

    4 żółtka

    1 szklanka cukru

    0,5 szklanki oleju

    1 budyń śmietankowy lub waniliowy

    1,5 szkl. mleka

    PIANA

    6 białek

    0,5 szklanki cukru

    1 budyń śmietankowy lub waniliowy

    200g wiórków kokosowych

    OWOCE

    500g malin
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze wszystkich składników podanych na CIASTO wyrabiamy spód naszego serniczka i wykładamy na blachę. 4 żółtka i 2 całe jajka miksujemy z cukrem do tego dodajemy ser oraz budyń. Następnie dodajemy mleko i olej i również miksujemy na jednolitą masę (będzie bardzo rzadka). Całą masę serową wylewamy na wcześniej przygotowane ciasto a na wierzchu układamy maliny. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180˚C na około 50 minut aż ser się lekko ze złoci. Gdy ser już nabierze złotego koloru wykładamy na niego pianę połączoną z cukrem, budyniem i wiórkami kokosowymi i ponownie wstawiamy do piekarnika aby tym razem piana nabrała złotego koloru.

Porady

Można użyć malin mrożonych, ale bez ich wcześniejszego rozmrażania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować