Pasta kanapkowa z udek

4.5 (160 ocen)

  • 2 godz.

Gdy zostaną nam udka z rosołu to można zrobić pastę.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 ugotowane udka z kurczaka
    1/2 kostki sera fety
    1 starta marchewka na grubych oczkach
    szczypiorek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta kanapkowa z udek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z ugotowanych udek oddzielamy od skóry i kości a następnie blendujemy na gładką masę.
  • 2. Tartą marchewkę podsmażamy do miękkości na łyżce oleju i dodajemy do masy mięsnej.
  • 3. Następnie dodajemy ser feta który uprzednio kroimy w drobną kostkę.
  • 4. Dodajemy szczypiorek i odrobinę pieprzu.
  • 5. Wszystko mieszamy rozcierając nieco ser feta. Doprawiamy do smaku jeszcze solą i pieprzem.

Porady

Gdy masa jest za sucha można dodać odrobinę rosołu, śmietany, jogurtu naturalnego czy majonezu. Dla urozmaicenia pasty zamiast szczypiorku można dodać natki pietruszki itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować