Sernik z kakaowym spodem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ciasto:
Wszystkie składniki na kruche ciasto wsypać do miski i dokładnie zagnieść. Następnie podzielić na dwie części: większą oraz mniejszą.
Z obu uformowac kulki , większa rozwałkowac na kształt blachy i ułozyć w blaszce a mniejszą włożyć do zamrażarki na 50 -60 minut.
2. Masa serowa:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno.
Zmielony dwukrotnie twaróg ,żółtka, rozpuszczone masło, cukier i mąkę ziemniaczaną wymieszać i dodać ubite białka. Delikatnie wymieszać i wylać na ciasto na blaszce. Na wierzch zetrzeć mniejszą , kakaową kulkę ciasta. Piec około 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.
Smacznego! :)
Komentarze