SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

0 (0 ocen)

PYSZNY ;) PO PROSTU ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

Składniki:

  • SPÓD :
    180 g herbatników czekoladowych
    80 g masła
    1 łyżka miodu
    ( może byc więcej, wtedy proporcjonalnie zwiększamy wszystkie składniki)

    SER:
    1 kg sera ( gotowy w wiaderku)
    250 g serka mascarpone
    6 jaj
    1 szklanka cukru
    1 budyń waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 puszka brzoskwiń ( lub 2 puszki jeśli ktoś lubi)

    ŚMIETANA :
    500 ml śmietany 30 %
    1 galaretka brzoskwiniowa


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki pokruszyc i wymieszac z rozpuszczonym masłem i miodem.
    Wyłożyc na blachę.
  • 2. Jajka całe ubic z cukrem . Potem dodawac po łyżce każdego sera. Wszystko dobrze utrzec. Na koniec dodac budyń wymieszany z proszkiem do pieczenia . Ser wylac na spód z herbatników. Na wierzch pokroic w drobną kostkę połowę puszki brzoskwiń ( lub całą) . Lekko wklepac w masę. Piec 1 godzinę w 180 stopniach.
  • 3. Po wystudzeniu sernika , ubic schłodzoną śmietanę. Dodac tężejącą galaretkę ( rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody ). Gotową masę wykładamy na wystudzony sernik . Na wierzch wyłożyc resztę pokrojonych brzoskwiń . Wszystko posypujemy startą gorzką czekoladą.
    Najlepiej trzymac w lodówce.

    SMACZNEGO :)

Porady

Placek najlepszy jest na drugi dzień, kiedy spód stanie się lekko wilgotny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować