Sernik z brzoskwiniami

5 (1 ocen)

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • CIASTO:
    450 g mąki
    margaryna
    5 łyżek cukru
    5 żółtek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao

    SER:
    1 kg sera (użyłam z wiaderka)
    5 jajek
    2 budynie waniliowe
    200 g cukru pudru
    125 g masła

    BEZA:
    5 białek
    1 szklanka cukru
    kisiel brzoskwiniowy
    szczypta soli

    DODATKOWO:
    puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, jedną wyłożyć do blachy (25/35 cm.) i podpiec 15 - 20 min. w temp.180*C, drugą część zamrozić.
  • 2. SER:
    Masło utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku. Następnie dodać ser i budyń (proszek). Z białek ubić pianę i wmieszać delikatnie do sera. Wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać i ułożyć pokrojone na kawałki brzoskwinie.
  • 3. BEZA:
    Białka ubić ze szczyptą soli, dodając stopniowo cukier. Na koniec wsypać kisiel i wymieszać. Wyłożyć na ułożone brzoskwinie i na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach zamrożone ciasto. Piec ok. 1 godz. w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować