Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, jedną wyłożyć do blachy (25/35 cm.) i podpiec 15 - 20 min. w temp.180*C, drugą część zamrozić.
2.SER:
Masło utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku. Następnie dodać ser i budyń (proszek). Z białek ubić pianę i wmieszać delikatnie do sera. Wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać i ułożyć pokrojone na kawałki brzoskwinie.
3.BEZA:
Białka ubić ze szczyptą soli, dodając stopniowo cukier. Na koniec wsypać kisiel i wymieszać. Wyłożyć na ułożone brzoskwinie i na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach zamrożone ciasto. Piec ok. 1 godz. w temp. 180*C.
Komentarze