Sernik z kokosem, białą czekoladą i malinami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kokosowy sernik, z białą czekoladą, malinami i musem owocowym - pyszny, słodki i aksamitny - pycha!

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • spód ciasteczkowy:
    200g herbatników
    3/4 kostki masła

    masa serowa:
    3 jajka
    1kg sera w wiaderku president
    3/4 szkl cukru
    2x budyń waniliowy lub śmietankowy
    1/4 szkl śmietany 30%
    2 tabliczki białej czekolady
    4 łyżki wiórek kokosowych
    2 szklanki mrożonych malin

    Biała czekolada
    odrobina śmietany 30%
    sos malinowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik z kokosem, białą czekoladą i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka mielimy na pył, dodajemy roztopione masło,
    mieszamy i wykładamy blaszkę - mocno dociskając.
    Wstawiamy do lodówki

    Czekoladę roztapiamy
    w 1/4 szklanki śmietany.
    Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser i miksujemy.

    Następnie dodajemy kolejno roztopioną czekoladę, kokos, oraz budyń cały czas miksując.

    Na spód ciasteczkowy wylewamy 1/2 masy serowej.
    Posypujemy malinami, i wlewamy resztę masy serowej.

    Pieczemy ok 52 min w 180 bez termoobiegu.

    Czekoladę roztapiamy w odrobinie śmietany
    i oblewamy nią sernik.
    Dodatkowo dekorujemy sosem malinowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kokos Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować