Sernik "pielgrzym" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche:
- z podanych składników zagnieść ciasto
- ciastem wyłożyć blaszkę włącznie ze wszystkimi bokami
- włożyć do piekarnika nagrzanego do temp 200 st i piec 15 min
- po tym czasie wyciągnąć ciasto i zostawić, aby ostygło.
2.Masa serowa:
- żółtka i jaja zmiksować z cukrem
- następnie dodawać porcjami ser i cały czas miksować
- wlać mleko do masy serowej
- dodać budyń w proszku i wymieszać
- na końcu dodać brzoskwinie pokrojone w cienkie plasterki i wszystko jeszcze raz wymieszać
- gotową masę serową wylać na ostudzone ciasto kruche
- wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 40 min.
3.Pianka:
- z białek ubić pianę na sztywno
- dodać cukier puder
- na końcu dodać wiórki kokosowe
- gotową piankę wylać na sernik i piec jeszcze 10 - 15 minut
- wystudzone ciasto polać kleksami polewy czekoladowej
Komentarze