Sernik pieczony

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ten sernik jest bardzo pyszny. Polecam do filiżanki aromatycznej kawy. Sernik jest pieczony na herbatnikach. Polecam.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg zmielonego twarogu
    1/2 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 jajka
    2 łyżki rodzynek
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 budyń w proszku na 0,5 l
    herbatniki do wyłożenia blaszki
    tortownica o śr. 21 cm.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Jajko

Sernik pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik pieczony 1. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia ( samo dno ) i herbatnikami. Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy.
    Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wkładamy twaróg, cukier, żółtka, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, proszek budyniowy, cukier waniliowy. Mieszamy.
    Dokładamy odsączone z wody rodzynki wymieszane z mąką. Dokładnie mieszamy.
    Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Mieszamy i przekładamy do blaszki.
    Pieczemy w temp. 180 stopni przez około 80 - 90 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rodzynki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować