Sernik pieczony

  • wyświetlono: 509 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ten sernik jest bardzo pyszny. Polecam do filiżanki aromatycznej kawy. Sernik jest pieczony na herbatnikach. Polecam.

  • 12 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

0,5 kg zmielonego twarogu
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka
2 łyżki rodzynek
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 budyń w proszku na 0,5 l
herbatniki do wyłożenia blaszki
tortownica o śr. 21 cm.

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Sernik pieczony

  • Sernik pieczony1. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia ( samo dno ) i herbatnikami. Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy.
    Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wkładamy twaróg, cukier, żółtka, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, proszek budyniowy, cukier waniliowy. Mieszamy.
    Dokładamy odsączone z wody rodzynki wymieszane z mąką. Dokładnie mieszamy.
    Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Mieszamy i przekładamy do blaszki.
    Pieczemy w temp. 180 stopni przez około 80 - 90 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życieJajkaCiastotwarógrodzynkitania kuchnia
 

Komentarze

Podobne przepisy

gotowe

Dodane przez: ziutula

pieczony sernik z rabarbarem

sernik jest po prostu pyszny...........SMACZNEGO!!!

Sernik z truskawkami (pieczony)

Dodane przez: agarybak76

Sernik z truskawkami (pieczony)

Jedno z naszych ulubionych ciast...

SERNIK TRUSKAWKOWY BEZ PIECZENIA

Dodane przez: Ostra Na Słodko

SERNIK TRUSKAWKOWY BEZ PIECZENIA

Dziś mam dla Was genialny przepis...

MARMURKOWY sernik BEZ PIECZENIA

Dodane przez: kiciax1

MARMURKOWY sernik BEZ PIECZENIA

To bardzo proste ciasto do przygotowania,...

Sernik na zimni

Dodane przez: Zjem Cię

Prosty sernik na zimno z twarogu z wiaderka...

Prosty sernik na zimno z twarogu...

Sernik pieczony z serków homogenizowanych

Dodane przez: Joanna Kryla

Sernik pieczony z serków homogenizowanych

Miałam w domu zapas serków homogenizowanych,...